suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Lukion käytössä on kokoaikainen terveydenhoitaja, jonka työpiste on yhtenäiskoululla. Terveydenhoitajalla on viikoittain yksi työpäivä lukiolla. Koulukuraattori on tavattavissa lukiolla 3 tuntia viikossa. Psykologin palvelut ovat saatavilla Muonion terveyskeskuksen kautta. Opiskelijahuollon palvelut ovat helposti saatavilla lain edellyttämässä määräajassa. Yksittäistä opiskelijaa koskevat asiat käsitellään opiskelijan toiveiden pohjalta koottavassa asiantuntijaryhmässä. Oppilaitoksen opiskelijahuoltoryhmä on monialainen ja se kokoonpano on kuraattori, terveydenhoitaja, vapaa-aikaohjaaja, etsivän nuorisotyön edustaja, opiskelijajäsen sekä oppilaitoksen henkilökunnan edustaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuonion kunta
Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 26.3.2021