suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Karstulassa oppilashuoltoon sisältyvät kouluterveydenhuolto, hammashuolto, psykologi- ja kuraattoripalvelut, monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa sekä yhteistyö huoltajien kanssa. Kouluterveydenhoitajan vastaanotto on lukion 3. kerroksessa ja vastaanotto toimii ajanvarauksella ja asioita hoidetaan myös puhelimitse. Kiireelliset tapaukset hoidetaan ilman ajanvarausta. Hammashuoll ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Karstulan kunta

Palvelusta vastaa

Karstulan kunta
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 25.10.2022