suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Karstulassa oppilashuoltoon sisältyvät kouluterveydenhuolto, hammashuolto, psykologi- ja kuraattoripalvelut, monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa sekä yhteistyö huoltajien kanssa. Kouluterveydenhoitajan vastaanotto on lukion 3. kerroksessa ja vastaanotto toimii ajanvarauksella ja asioita hoidetaan myös puhelimitse. Kiireelliset tapaukset hoidetaan ilman ajanvarausta. Hammashuollosta ilmoitetaan oppilaiden ajat suoraan koteihin. Koulupsykologi ja koulukuraattori ovat Himmelin tiloissa, sekä kuraattorin toimisto löytyy myös lukiolta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarstulan kunta
Palvelusta vastaaKarstulan kunta
Alue Karstula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 8.10.2020