suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Opiskeluhuollon psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu myös koko koulu- ja oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen. Psykologi tekee työtä lasten, nuorten ja perheiden kanssa, antaa neuvontaa ja konsultaatiota koulu- ja oppilaitosyhteisön jäsenille ja yhteistyötahoille sekä toimii suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Psykologi selvittää ja arvioi lapsen ja nuoren kehityksessä, koulunkäynnissä, opiskelussa tai oppimisessa esiin tulevia pulmia. Psykologin tutkimusten tarve arvioidaan aina erikseen. Arvioiden ja tutkimusten perusteella suunnitellaan, suositellaan ja ollaan mukana toteuttamassa tarvittavaa tukea ja toimenpiteitä.

Psykologin asiakkaaksi ohjautuminen ja asiakkuus koulussa on vapaaehtoista ja perustuu suostumukseen. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi oppilas, huoltajat, opettajat tai muu oppilashuoltohenkilöstö. Oppilaalla ja perheellä on mahdollisuus hakeutua vastaanotolle myös oma-aloitteisesti.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä psykologiin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluhuollon psykologin palvelut on tarkoitettu kaikille esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaille sekä toisen asteen opiskelijoille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 2.10.2020