suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskeluhuollon psykologin palvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollon psykologeihin kuuluvat koulupsykologit ala- ja yläkouluissa sekä opintopsykologit lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Koulu- tai opintopsykologin tehtäviin kuuluu lasten ja nuorten koulunkäynnin, opiskelun, oppimisen ja hyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen sekä koko koulu- ja oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin edistäminen.

Psykologi voi tukea lapsia, nuoria ja perheitä m ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman koulusi tai oppilaitoksesi psykologiin. Koulu- tai opintopsykologiin voi olla yhteydessä lapsi tai nuori itse, huoltaja, koulun henkilökuntaan kuuluva tai muu yhteistyötaho.

Lisätietoja saat koulusi tai oppilaitoksesi Wilmasta tai DigiOne-palvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulu- tai opintopsykologilla käyminen on maksutonta, vapaaehtoista sekä luottamuksellista. Koulu- tai opintopsykologin palveluita voivat käyttää peruskoulujen oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 16.3.2023