suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Reisjärven kunta

Opiskeluhuollon psykologin palvelut

  • Palvelu
  • Reisjärvi
  • Julkinen palvelu

Koulupsykologin työn tavoitteena on edistää lapsen ja nuoren oppimista, tukea lapsen ja nuoren tasapainoista psykososiaalista kasvua sekä edistää kouluyhteisön hyvinvointia. Koulupsykologin työn avulla voidaan lisätä vanhempien, lapsen ja opettajien ymmärrystä, tietoa ja kokonaiskäsitystä lapsen tai nuoren tilanteesta. Koulupsykologi auttaa heitä suunnittelemaan ja toteuttamaan tarvittavia tukitoi ...

Toimi näin

Oppilaalla ja opiskelijalla on oikeus tavata psykologia. Helpoin keino on lähestyä asiaa koulukuraattorin tai kouluterveydenhoitajan kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelusta vastaa

Reisjärven kunta
Tekstistä vastaa: Reisjärven kunta
Päivitetty: 25.10.2022