suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymenlaakson hyvinvointialue

Opiskeluhuollon psykologin palvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yhteisöllinen työ

Opiskeluhuollon psykologi on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa oppilaitoksen yhteisöllistä työtä, joka on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää. Yhteisöllisellä työllä pyritään vaikuttamaan laajasti koko oppilaitosyhteisön hyvinvointiin. Yhteisöllistä opiskeluhuoltoa toteutetaan suunnitelmallisesti yhteistyössä oppilaiden ja opiskelijoiden, huoltajien ja koko kouluyhteisön ...

Toimi näin

Ole yhteydessä oman oppilaitoksesi psykologiin puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ohjaus tai yhteydenotto palveluun voi tulla myös huoltajalta, oppilaitoksen henkilökunnalta tai muulta yhteistyötaholta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu esiopetuksessa, perusopetuksessa tai toisella asteella opiskeleville.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kymenlaakson hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kymenlaakson hyvinvointialue
Päivitetty: 5.12.2023