suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykologipalvelut ovat osa toisen asteen oppilaitoksissa tehtävää opiskeluhuoltotyötä. Psykologi tuo oppilaitosyhteisöön psykologista asiantuntemusta ja hän tekee oppilaitoksissa sekä yhteisöllistä että yksilöllistä työtä.

Psykologin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden oppimista ja psyykkistä hyvinvointia yhteistyössä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esimerk ...

Toimi näin

Psykologin luokse voit hakeutua ottamalla itse suoraan yhteyttä tai esimerkiksi huoltajan, opiskeluterveydenhoitajan, lääkärin, opettajan tai opinto-ohjaajan välityksellä. Palveluun kannattaa hakeutua varhaisessa vaiheessa. Psykologityötä ohjaa luottamuksellisuus sekä eri osapuolten tietojen saantia ja salassapitoa koskevat säädökset.

Siilinjärvellä, Lapinlahdella ja Nilsiässä toimivissa 2. asteen oppilaitoksissa työskentelee konsultoiva psykologi. Ota yhteyttä ryhmäsi vastaavaan, kouluterveydenhoitajaan tai kuraattoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu toisen asteen oppilaitoksissa, kuten ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja

lukiolaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 22.9.2023