suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuraattorilta saat tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, koulunkäynnin pulmatilanteisiin, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa.

Opiskeluhuollon kuraattoreihin kuuluvat koulukuraattorit ala- ja yläkouluissa sekä opintokuraattorit lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kuraattori on koulun tai oppilaitoksen sosiaalityöntekijä.

Koulukuraattorin puoleen voit kääntyä:

  • kav ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman koulusi, lukiosi tai oppilaitoksesi koulukuraattoriin. Kuraattoriin voi olla yhteydessä lapsi tai nuori itse, huoltaja, koulun henkilökuntaan kuuluva tai muu yhteistyötaho.

Lisätietoja saat koulusi, lukiosi tai oppilaitoksesi Wilmasta tai DigiOne-palvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulukuraattorin palveluita voivat käyttää kaikki peruskoulujen oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 16.3.2023