suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Koulukuraattori tukee oppilaiden kouluarjen sujumista, toimintakykyä ja vuorovaikutussuhteita. Arvioin tilannetta perehtymällä oppilaan koulunkäynti- ja elämäntilanteeseen yksilön, perheen ja koulunyhteisön tasolla. Kuraattori tekee tiivistä yhteistyötä huoltajien, opettajien ja muun oppilashuoltohenkilöstön kanssa. Hän on tarpeen mukaan paikalla koulujen koulukohtaisissa oppilashuoltotyöryhmissä ja monialaisissa asiantuntijaryhmissä.

Toimi näin

Tapaamisen voi varata oppilas itse, huoltaja, koulun työntekijä tai joku muu ammattilainen. Tapaamisaikoja voi varata puhelimitse/tekstiviestillä, sähköpostilla tai Wilman kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kieletenglanti, suomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 22.8.2022