suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Lukiokuraattori toimii Porin kaupungin lukioissa. Useimmiten käynnit lukiokuraattorin luona ovat yksilötapaamisia, mutta tarvittaessa voidaan järjestää myös perhetapaamisia ja yhteistyöpalavereja. Yhteydenoton syynä voi olla esimerkiksi poissaolot, motivaatio-ongelmat, ristiriidat ihmissuhteissa, päihteidenkäyttö sekä toimeentuloon ja asumiseen liittyvät asiat. Lukiokuraattori kuuluu tarvittaessa ...

Toimi näin

Porin lukioiden opiskelija voi ottaa yhteyttä kuraattoriin puhelimitse, Wilmassa ja myös Facebookissa lukiokuraattori. Tapaamiseen voi hakeutua myös rehtorin, opettajan, terveydenhoitajan tai opinto-ohjaajan ohjaamana. Vanhemmat voivat myös ottaa yhteyttä, jos ovat huolissaan nuorensa tilanteesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022