suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Opiskeluhuollon kuraattoripalvelut

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kuraattorin tehtävänä on tukea lasten ja nuorten koulunkäyntiä, opiskelua sekä hyvinvointia sosiaalityön keinoin. Kuraattorilta saa apua, kun lapsella tai nuorella on vaikeuksia esimerkiksi koulunkäynnissä, perhe- tai kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu koulunkäyntiin vaikuttavia muutoksia. Kuraattorin luo voi tulla yksin, yhdessä kavereiden tai perheen kanssa. Työskentelyn tavoitteena on selvittää tilannetta ja löytää sopivia keinoja auttaa lasta tai nuorta. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä lapsen ja nuoren hyvinvointia tukevien tahojen kanssa.

Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisella koululla ja oppilaitoksella. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Toimi näin

Yhteydenotot suoraan kuraattoriin koululla, puhelimitse, sähköpostilla, Wilma-viestillä. Kuraattorin yhteistiedot löytyvät koulujen ja oppilaitosten kotisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoille sekä heidän perheilleen. Tapaamiset kuraattorin kanssa ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 2.10.2020