suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Opiskeluhuollon kuraattoripalvelu

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Oppilas- ja opiskeluhuollon kuraattori antaa opiskelun ja koulunkäynnin tukea sekä ohjausta kouluissa ja oppilaitoksissa. Hyvinvointialueella jokaiselle koululle ja esiopetuspisteelle on nimetty oma kuraattori. Oppilaitoksessa voi olla useita kuraattoreita.

Kuraattori tekee tiivistä yhteistyötä myös huoltajien kanssa.

.

Toimi näin

Kuraattorin luokse voi hakeutua ottamalla itse yhteyttä esimerkiksi soittamalla tai Wilma-viestillä. Jos asia on kiireellinen, niin kannattaa soittaa. Myös huoltaja, terveydenhoitaja tai opetushenkilökunnan edustaja voi pyynnöstäsi ottaa yhteyttä kuraattoriin tai psykologiin

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 14.12.2022