suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Opinto-ohjaus (OPO)

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä perusopetuksen opinto-ohjaaja toimii yläkoulussa.

Opinto-ohjausta järjestetään yläkoulussa luokkatunneilla, pienryhmissä sekä henkilökohtaisena ohjauksena. Luokkatunteja on 7. luokalla syyslukukaudella. Keskeisenä aiheena ovat oppimiseen ja opiskeluun kiinteästi vaikuttavat tekijät. 8. luokalla on oppilaanohjausta koko lukuvuoden. Vuoden aikana perehdytään koulutusten ja ammattien laajaan kirjoon. 9. luokalla on luokkatunteja syyslukukaudella ja huomion keskiössä on yhteishaku moninaisine vaihtoehtoineen.

Toimi näin

Yläkoulun opinto-ohjaajan tavoittaa koulun alakäytävän huoneesta 146 koulupäivinä. Voit tulla keskustelemaan mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta milloin tahansa päivän aikana. Jos asia ei ole kiireellinen, niin voit myös varata ajan sinulle sopivaan ajankohtaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021