suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Omien henkilötietojen tarkastaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit tarkistaa henkilötietosi, jotka on tallennettu väestötietojärjestelmään. Näet muun muassa henkilösuhde- ja osoitetietosi sekä aiemmat tietosi.

Väestötietojärjestelmä eli VTJ on rekisteri, jossa on

  • henkilötiedot sekä Suomessa että ulkomailla asuvista Suomen kansalaisista
  • henkilötiedot ulkomaan kansalaisista, jotka asuvat Suomessa tai joilla on muu riittävä kytkös suomalaiseen yhteiskunta ...

Toimi näin

Omien tietojen tarkastus väestötietojärjestelmästä -verkkoasiointina

Voit tarkastaa tietosi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulla. Tunnistaudu Suomi.fin Henkilötiedot-sivulle. Voit ilmoittaa tietojasi tai muokata aiemmin ilmoitettuja tietojasi.

Palveluun tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai henkilökortin ja tietokoneeseesi kortinlukijan.

Tarkastuspyyntö lomakkeella

Jos et voi käyttää verkkopalvelua, voit lähettää tietojen tarkastuspyynnön Digi- ja väestötietovirastoon. Lataa itsellesi Väestötietojärjestelmän tietojen tarkastusoikeuden käyttäminen -lomake.

Voit tuoda lomakkeen itse palvelupaikkaan tai lähettää sen postitse.

Onko tiedoissasi virheitä?

Jos rakennustiedoissasi on puutteita tai korjattavaa, ole yhteydessä rakennuksen sijaintikunnan rakennusvalvontaviranomaisiin. He voivat päivittää rakennusten omistajatietoja suoraan väestötietojärjestelmään.

Muissa tapauksissa ota yhteys Digi- ja väestötietovirastoon.

Lähtökohtaisesti osoitteisiin liittyviä tietoja ei lisätä tai korjata jälkikäteen. Lisäksi väestötietojärjestelmän perustamisvaiheessa rekisteristä pois rajattuja perhesuhdetietoja ei täydennetä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit tarkastaa tietosi vain, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja sähköiset tunnistautumisvälineet, kuten verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai henkilökortti.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 26.9.2022