suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Oman äidinkielen ja kotikielen opetus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Oppilaalle tarjotaan oman äidinkielen tai kotikielen opetusta. Sitä järjestetään oppilaiden ilmoittautumisten perusteella.

Oppilas ilmoittautuu oman äidinkielen opetukseen samalla kun hän ilmoittautuu kouluun tai 7. luokalle. Ilmoittautumisen voi tehdä myös muina aikoina. Tällöin käytetään erillistä lomaketta. Lomakkeen saa koulusta ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan Lomakkeet-sivulta.

...

Toimi näin

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonta, asiointipa... - Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnan sähköposti: koulutusneuvonta@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Opetukseen voivat ilmoittautua Helsingin kaupungin koulujen tai sopimuskoulujen oppilaat, joiden:

• äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi

• kotona puhutaan muuta kuin suomea tai ruotsia.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Helsingin kaupunki, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Päivitetty: 26.2.2024