suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nakkilan kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Nakkila
  • Julkinen palvelu
Alue Nakkila
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Omaishoidon tuki muodostuu tarvittavista palveluista hoidettavalle, omaishoitajalle maksettavasta hoitopalkkiosta, vapaista ja omaishoitajan hoitotehtävää tukevista palveluista. Omaishoitajalla tarkoitetaan omaista tai muuta hoidettavalle läheistä henkilöä, joka on tehnyt kunnan kanssa omaishoitosopimuksen.


Toimi näin

Omaishoidon tukea haetaan kirjallisella hakemuslomakkeella, johon liitetään lääkärinlausunto. Hakemus liitteineen palautetaan kotipalvelu- tai sosiaalitoimistoon.


Kenelle ja millä ehdoin

Omaishoidon tuesta laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä hoidettavan ja omaishoitajan kanssa. Hoito- ja palvelusuunnitelma liitetään omaishoitosopimukseen.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.


Palvelun toteuttaa: 
Nakkilan kunta