suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Omahoidon neuvonnasta saat terveydenhuollon ammattilaisten tukea ja apua omahoidon tueksi. Tällaisia asioita ovat muun muassa ravitsemus, liikunta, painonhallinta, lääkitys, apu- ja hoitovälineiden käyttö.

Tukenasi ovat esimerkiksi sairaanhoitaja, lääkäri, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti ja asiantuntijahoitajat.

Terveysasemien omahoitopisteet ovat käytettävissäsi aukioloaikoina. Voit mitat ...

Toimi näin

Löydät laajasti omahoitoa tukevia ohjelmia esimerkiksi Terveyskylästä. Terveyskylässä tarjolla on erilaisia omahoito-ohjelmia, jotka on tuotettu elintapa- ja ravitsemushoidon ammattilaisten toimesta yhdessä potilaiden kanssa.

Ota yhteyttä terveyspalvelujen neuvontaan tai omaan terveysasemaasi, jos tarvitset tarkempaa ohjausta omahoitoon. Voit olla yhteydessä puhelimitse tai verkkoasioinnin kautta. Jos tarvitset liikuntaneuvontaa ja ohjausta liikuntaan, ole yhteydessä oman kuntasi liikuntaneuvojaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Omahoidolla tarkoitetaan sitä, että potilas hoitaa itseään ohjeiden mukaan. Potilas saa tukea omahoitoon terveydenhuollon ammattilaisilta, joilta hän voi pyytää tarvittaessa apua. Hoito suunnitellaan yhdessä terveydenhuollon kanssa. Ammattilaiset antavat neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Jos potilaan terveys- tai sairaustilanne muuttuu omahoidon aikana ennakoimattomasti, hänen pitää olla viipymättä yhteydessä hoitavaan henkilökuntaan.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 22.3.2024