suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Saat omahoidon neuvontaa Naantalin terveyskeskuksen terveydenhuollon ammattilaisilta. Ohjausta ja neuvontaa omahoitoosi liittyen saat jokaisen terveyskeskuspalvelun vastaanotolla. Laajempaa neuvontaa omahoidosta antavat terveydenhoitajat sekä diabeteshoitaja.

Diabetes- ja terveydenhoitajien vastaanotolla saat terveyden edistämiseen liittyen yksityiskohtaista opastusta ja neuvontaa. Hoitaja opasta ...

Toimi näin

Jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa omahoitoosi liittyen, varaa aika diabetes- tai terveydenhoitajan vastaanotolle soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai terveydenhoitajalle soittoaikana. Ajan hoitajien vastaanotolle voit varata myös sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Omahoidolla tarkoitetaan sitä, että potilas hoitaa itseään ohjeiden mukaan. Potilas saa tukea omahoitoon terveydenhuollon ammattilaisilta, joilta hän voi pyytää tarvittaessa apua. Hoito suunnitellaan yhdessä terveydenhuollon kanssa. Ammattilaiset antavat neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Jos potilaan terveys- tai sairaustilanne muuttuu omahoidon aikana ennakoimattomasti, hänen pitää olla viipymättä yhteydessä hoitavaan henkilökuntaan.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022