suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Saat omahoidon neuvontaa Naantalin terveyskeskuksen terveydenhuollon ammattilaisilta. Ohjausta ja neuvontaa omahoitoosi liittyen saat jokaisen terveyskeskuspalvelun vastaanotolla. Laajempaa neuvontaa omahoidosta antavat terveydenhoitajat sekä diabeteshoitaja.

Diabetes- ja terveydenhoitajien vastaanotolla saat terveyden edistämiseen liittyen yksityiskohtaista opastusta ja neuvontaa. Hoitaja opastaa sinua pitkäaikaissairauksien esim. diabetes-, verenpaine-, astma- sekä muistisairauksien hoidossa.

Toimi näin

Jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa omahoitoosi liittyen, varaa aika diabetes- tai terveydenhoitajan vastaanotolle soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai terveydenhoitajalle soittoaikana. Ajan hoitajien vastaanotolle voit varata myös sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.10.2020