suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesannon kunta

Ojitusta koskevan erimielisyyden ratkaiseminen

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ojitusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti sopimaan osapuolten kesken. Viime kädessä asia menee ympäristölautakunnan ratkaistavaksi. Haja-asutusalueella ojitusta koskevat erimielisyydet ratkaistaan etupäässä vesilain perusteella, asemakaava-alueella pääsääntöisesti maankäyttö- ja rakennuslain nojalla. Vesannon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Tervon, Keiteleen ja Vesannon yhteinen ympäristölautakunta.

Toimi näin

Ota tarvittaessa yhteyttä Tervon kunnan vs. rakennustarkastaja - ympäristönsuojelusihteeriin Heli Autioon, p. 044 7499355, sp. heli.autio(at)tervo.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ojitusta koskevat erimielisyydet ratkaisee kunta. Erimielisyydet koskevat yleensä tilanteita, joissa kiinteistönomistaja haluaa tehdä ojan toisen alueelle tai johtaa vettä toisten ojiin.

Ojitusriidat kannattaa alistaa kunnan ratkaistaviksi ennen kuin ne pitkittyvät.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ratkaisee myös sellaiset erimielisyydet, joissa kiinteistönomistaja on laiminlyönyt ojansa kunnossapidon ja näin aiheuttanut vahinkoa toisen kiinteistölle. Ratkaistavan riidan osapuolia voi olla kaksi tai useampia. Ratkaisun yhteydessä viranomainen voi määrätä korvauksia haittaa kärsineelle.

Haja-asutusalueella ojitusta koskevat erimielisyydet ratkaistaan etupäässä vesilain perusteella, asema-kaava-alueella pääsääntöisesti maankäyttö- ja rakennuslain nojalla.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVesannon kunta
Muut vastuuorganisaatiotTervon kunta
Palvelun toteuttaaVesannon kunta
Alue Keitele, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesannon kunta
Päivitetty: 1.3.2019