suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Oikomishoito

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jokaisen suun terveystarkastuksen yhteydessä lapsen purenta arvioidaan ja tarvittaessa lapsi ohjataan oikomishoidon seulontaan erikoishammaslääkärin vastaanotolle. Oikomishoidon aloittaminen edellyttää valtakunnallisten oikomishoidon kriteerien täyttymistä.

Jos purentasi ei oikeuta sinua kunnalliseen oikomishoitoon, voit halutessasi hakeutua omakustanteisesti oikomishoitoon yksityiselle palvel ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Oikomishoidon aloittaminen edellyttää valtakunnallisten kunnallisen oikomishoidon kriteerien täyttymistä. Jokaisen suun terveystarkastuksen yhteydessä lapsesi purenta arvioidaan ja tarvittaessa lapsi ohjataan oikomishoidon seulontaan erikoishammaslääkärin vastaanotolle. Mikäli peruutat seulonta-ajan, huolehdi itse uuden ajan varaamisesta.

Jos otat hoidon vastaan, tulee sinun noudattaa hoitoaikoja- ja ohjeita. Voit itse vaikuttaa hoidon tulokseen noudattamalla kojeiden käyttöohjeita. Hoito voidaan keskeyttää, mikäli et noudata ohjeita, tai sinulla on kolme tai useampia peruuttamattomia poisjääntejä vastaanotolta.

Oikomishoidon tarpeesi arvioidaan pääsääntöisesti lakisääteisten määräaikaistutkimusten yhteydessä. Saat tarvittaessa ajan seulontakäynnille oikomishoidon erikoishammaslääkärille.

Oikomishoidossa olevan potilaan aikojen perumiset ja siirrot hoidetaan puhelimitse numerosta 0941912030. Avoinna ma-pe klo 7:30–15. Aikoja ei voi perua eikä siirtää Maisa-asioinnin kautta.

Palvelun toteuttaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Päivitetty: 9.4.2024