suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Nysse

 • Palvelu
 • 8 kuntaa
 • Julkinen palvelu

Tarjoamme joukkoliikennepalveluita Tampereella sekä Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdella ja Ylöjärvellä. Koko seudun bussi- ja ratikkalinjojen aikataulut, liput sekä opastuksen saat Nysseltä.

Toimi näin

Näin löydät aikataulut ja reitit

Koko Nyssen palvelualueen aikataulut löydät reittioppaasta, joka toimii tavallisella nettiselaimella, myös mobiilissa. Palvelu opastaa sinut lähtöpisteestä määränpäähäsi kävelymatkoineen. Nyssen verkkosivuilla on lisäksi erillinen aikataulupalvelu.

Näin voit ostaa lipun matkallesi

Nyssen palvelualue on jaettu kuuteen maksuvyöhykkeeseen. Tampereen keskusta on alueen keskellä vyöhykkeillä A ja B, joita ulommat vyöhykkeet C, D, E ja F ympäröivät. Osta lippu aina vähintään kahdelle vierekkäiselle vyöhykkeelle. Voit matkustaa lipun voimassaoloaikana rajattoman määrän matkoja valitsemillasi vyöhykkeillä. Hinnat löytyvät Nyssen nettisivuilta.

90 minuutin kertalipun ostaminen bussiin ja ratikkaan onnistuu seuraavilla tavoilla:

 • Osta lippu ennen matkaa Nysse Mobiili -sovelluksella. Aika käynnistyy lipun ostohetkellä.
 • Maksa matka matkakortilla, johon voit ladata arvoa 10 - 120 euroa. Aika käynnistyy joukkoliikennevälineessä.
 • Maksa matka pankkikortin, luottokortin tai mobiililaitteen lähimaksulla. Aika käynnistyy joukkoliikennevälineessä.

Vuorokausilippu bussiin ja ratikkaan on myynnissä Nysse Mobiili -sovelluksessa. 24 tunnin voimassaolo käynnistyy lipun ostohetkellä.

30, 90 tai 360 vuorokauden kausilipun voit ostaa matkakortille. Jos olet 17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija, voit ostaa edullisen 30 vuorokauden kausilipun Nysse Mobiili -sovelluksesta. Matkakortilla aika käynnistyy ensimmäisellä matkalla, Nysse Mobiilissa lipun ostohetkellä. Liput kelpaavat myös alueen junamatkoilla.

Yölisä veloitetaan oman lippusi lisäksi kello 00.00 - 04.40. Yölisä ei koske vuorokausilipulla tai opiskelijan kausilipulla matkustavia eikä maksuttomuuteen oikeutettuja matkustajia.

Matkakortin voit ostaa Nella.fi -verkkopalvelusta tai asiakaspalvelupisteeltä. Nysse Mobiili -sovelluksen voit ladata sovelluskaupastasi. Käteisellä voit maksaa vain kertalipun ja yölisän bussissa tai ennakkolipun Nyssen myyntipisteissä.

Vahvista matkalippusi jokaisella matkallasi

Vahvista lippusi tai maksuvälineesi voimassaolo jokaisella matkalla bussin tai ratikan lippulaitteella. Junamatkoilla löydät laitteen asemalaiturilta, joten vahvista lippusi voimassaolo jo ennen junaan nousemista. Nyssen palvelussa tehdään myös lipputarkastuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksutta kuljetamme

 • 0-6-vuotiaat lapset sekä heidän pienet kulkuvälineensä
 • lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavat matkustajat
 • pyörätuolia käyttävät sekä heidän saattajansa
 • rollaattoria käyttävät
 • vammaisen henkilön saattajat (EU:n A-merkityn vammaiskortin haltijat)
 • sotiemme veteraanit (oikeus myönnetään matkakortille asiakaspalvelupisteellä)

7 vuotta täyttäneiden polkupyöristä sekä isoista sähköisistä potku- ja tasapainolaudoista veloitetaan kertalippu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki, Pirkkalan kunta, Kangasalan kaupunki, Lempäälän kunta, Tampereen kaupunki, Vesilahden kunta, Oriveden kaupunki, Nokian kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotLempäälän kunta, Kangasalan kaupunki, Nokian kaupunki, Ylöjärven kaupunki, Vesilahden kunta, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 16.8.2021