suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhtään kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Pyhtää
  • Julkinen palvelu

Pyhtään nuorilla on mahdollisuus hakeutua Rannikkopajoille, jotka järjestävät nuoten työpajatoimintaa. Rannikkopajat ovat nuorten työpaikka ja ne ovat Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän toimintaa. Toimintaa rahoittavat myös kaikki Etelä-Kymenlaakson kunnat, kuten Pyhtää, jonka nuorille on varattu paikkoja työpajoillta. Nuorten työpajat ovat alle 25-vuotiaiden työpaikka, jossa nuoret voivat olla pajoilla, työkokeilussa, koulutussopimuksella tai kuukausipalkkaisena työntekijänä.

Toimi näin

Rannikkopajoille hakeudutaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Haku tapahtuu ilmoittautumalla ensin työttömäksi työnhakijaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPyhtään kunta
Alue Pyhtää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhtään kunta
Päivitetty: 13.5.2020