suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kouvolan kaupunki

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Kouvola
  • Julkinen palvelu

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut järjestää työpajatoimintaa alle 29-vuotiaille työttömille nuorille Nuorten työpajoilla. Työpajatoiminnassa korostuvat työpaikalla tapahtuva oppiminen sekä elämänhallinta- ja sosiaalisten taitojen vahvistaminen. Jokaiselle työpajaan tulevalle nuorelle tarjotaan pajajakson jälkeen hänelle sopivaa jatkosijoittumispaikkaa.

Toimi näin

Työpajalle haetaan Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston tai Etsivän työn kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Työpajatoiminnan järjestäjä saa pyytää nuorta esittämään huumausainetestiä koskevan todistuksen, jos on perusteltua aihetta epäillä, että nuori on huumausaineiden vaikutuksen alaisena työpajassa tai että nuori on riippuvainen huumeista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKouvolan kaupunki
Palvelun toteuttaaKouvolan kaupunki
Alue Kouvola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kouvolan kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019