suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Starttipaja on tarkoitettu 15-29-vuotiaille askolalaisille nuorille, jotka tarvitsevat uutta suuntaa elämäänsä. Pajajakso luo mahdollisuuden pohtia rauhassa omaa tulevaisuutta, on se sitten opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikan löytyminen.

Toiminta sisältää erilaisia elämänhallintaan liittyviä asioita kuten ruoanlaittoa, kaupassa käyntiä, harrastusmahdollisuuksiin tutustumista, kädentaitoja, oman talouden suunnittelua, vierailuja, retkiä ym. Jokainen saa yksilöllisen neuvonnan ja ohjauksen omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin perustuen.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Starttipaja toimii NuTan tiloissa Askolan yläkoululla päivisin klo 9-14. Pajalle voi osallistua 1-5 päivänä viikossa ja pajajakso on aina 3 kk kerrallaan. Starttipajalle hakeudutaan joko TE-toimiston, sosiaalitoimiston, Starttipajan tai etsivien nuorisotyöntekijöiden kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAskolan kunta
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 22.10.2021