suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Nuorten työllistäminen ja työssäoppiminen

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Nuorten työtoiminnan palvelut tarjoavat työttömille alle 30-vuotiaille hollolalaisille nuorille monipuolisia työ- ja kokeilumahdollisuuksia. Palvelun kautta on mahdollista päästä työkokeiluun tai palkkatuettuun työhön työpajoille, yrityksiin, yhdistyksiin tai Hollolan kunnalle.

Työpajat tarjoavat työkokeilujaksoja ja palkkatukipaikkoja. Niiden järjestämisestä vastaa kunta.

Työpajat ovat nuorille aikuisille hyviä paikkoja elämäntaitojen kehittämiseen, aikuistumiseen, yhteisölliseen kasvuun ja työssäoppimiseen. Pajajakson aikana nuoret saavat tietoa työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista, ohjausta oman jatkosuunnitelman tekemiseen ja toteuttamiseen sekä tarvittaessa tukea arjenhallintaan.

Toimi näin

Jos olet kiinnostunut työkokeilusta niin ole yhteydessä nuorten työtoiminnan koordinaattoriin tai ohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Nuorten työpajat ovat alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettuja toiminta- ja tukikeskuksia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 22.10.2019