suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Karkkilan kaupunki
Alue: Karkkila
Palvelun kieli: suomi

Karkkilassa nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ovat osa nuorisotyötä. Työskentely muotoutuu yksilöllisesti kunkin nuoren tilanteen mukaan. Työskentely nuoren kanssa voi olla esimerkiksi keskustelua, neuvontaa, rinnalla kulkemista ja nuoren tutustuttamista eri palveluihin.


Toimi näin

Nuorille suunnatuista palveluista sekä työskentely- ja opiskelumahdollisuuksista voi olla yhteydessä etsiviin nuorisotyöntekijöihin. Voi myös halutessasi olla yhteydessä mieltä askuruttavissa asioissa kaupungin nuoriso-ohjaajaan. Nuoriso-ohjaaja on tavattavissa myös Nuorisotilassa. Lisätietoja ja yhteystiedot löydät Karkkilan kaupungin sivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpaja Ruukinpaja tarjoaa nuorelle varhaista tukea sekä tietoa ja neuvontaa, jos nuori sitä itse haluaa. Yhteistyön lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja. Niitä tuottavat kunnat ja järjestöt. Palvelu voi olla henkilökohtaista, tai se voidaan toteuttaa esimerkiksi verkkopalveluna. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.


Palvelun toteuttaa: 
Karkkilan kaupunki