suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Ohjaamo Järvenpää on osa valtakunnallista Ohjaamojen verkostoa. Se on matalan kynnyksen palvelupiste, jonka toiminta on suunnattu alle 30 vuotiaille järvenpääläisille nuorille ja nuorille aikuisille. Asiakkaat tavoittavat Ohjaamosta monenlaisia palveluita, esimerkiksi TE-palveluiden asiantuntijan, nuorten asumisneuvojan, liikuntaneuvojan ja palveluohjaajan omina päivystysaikoinaan. Pääpaino on infopisteellä tapahtuvassa ohjaus- ja neuvontatyössä, sekä erilaisten työllistymistä ja kouluttautumista edistävien teemaviikkojen, tilaisuuksien ja valmennuksien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Toimi näin

Järvenpään kotisivuilta lisätietoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on suunnattu alle 30 vuotiaille järvenpääläisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020