suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Alue

Järvenpää
Palvelun kieli: suomi

Ohjaamo Järvenpää on osa valtakunnallista Ohjaamojen verkostoa. Se on matalan kynnyksen palvelupiste, jonka toiminta on suunnattu alle 30v. järvenpääläisille nuorille ja nuorille aikuisille. Asiakkaat tavoittavat Ohjaamosta monenlaisia palveluita, esimerkiksi TE-palveluiden asiantuntijan, nuorten asumisneuvojan, liikuntaneuvojan ja palveluohjaajan omina päivystysaikoinaan. Pääpaino on infopisteellä tapahtuvassa ohjaus- ja neuvontatyössä, sekä erilaisten työllistymistä ja kouluttautumista edistävien teemaviikkojen, tilaisuuksien ja valmennuksien suunnittelussa ja toteutuksessa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu alle 30 vuotiaille järvenpääläisille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.


Palvelun toteuttaa: 
Järvenpään kaupunki