suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Tieto- ja neuvontapalveluja tuottavat Iitin kunta ja järjestöt. Palvelu voi olla henkilökohtaista, tai se voidaan toteuttaa esimerkiksi verkkopalveluna. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen. 

Kausalan Nuokulla sijaitsee tietopiste, jossa on nuorten käytössä tietokoneet ja tulostin.

Nuoriso-ohjaaja työskentelee aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram) asioista tiedottaen ja nuoria ”tavaten”. Tiedotuskanavina käytetään myös Wilmaa, kouluja, paikallislehteä ja ilmoitustauluja.

#tietotuleekylään – hankeSyksyllä 2017 aloittaa valtionavustuksen turvin #tietotuleekylään- hanke jolla viedään tieto- ja neuvontapalveluita Iitin kyliin. Kolmena maanantaina kuukaudessa nuorisopalvelut kulkee monipalveluauton, kirjastoauton, kyydissä kyliin tavaten siellä nuoria, jakaen tietoa ja ohjaten nuoria heidän tarpeissaan.

Hankkeessa perustetaan myös nuorisotoimen Youtube-kanava johon tuotetaan sisältöä nuorten kanssa  

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIitin kunta
Palvelusta vastaaIitin kunta
Alue Iitti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 1.4.2020