suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu on ehkäisevää työtä, joka tarjoaa ammattitaitoista tietoa, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa. Luotettava, monipuolinen tieto auttaa nuoria tekemään omaa elämänhallintaa  tukevia valintoja ja päätöksiä. Tietoa, ohjausta ja neuvontaa tarjotaan henkilökohtaisesti palvelupisteissä sekä verkon välityksellä.

Nuorisotiedotuspiste Popparin työntekijät ovat koulutettuja nuorisotyön ammattilaisia, joiden kanssa nuori voi keskustella ihmissuhteista, terveysasioista, tulevaisuudensuunnitelmista ym. itseä mietityttävistä asioista. Nuorisotiedotuspiste tekee yhteistyötä muiden nuorten kanssa työskentelevien tahojen kanssa. Työntekijät toimivat myös alueellisina ylläpitäjinä nuortenelämä.fi- ja nuortenideat.fi-verkkopalveluissa.

Ohjaamosta nuori saa neuvontaa ja ohjausta erityisesti työhön, koulutukseen, asumiseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Tarvittaessa Ohjaamon työntekijät ohjaavat nuorta hänen tarvitsemiinsa asiantuntijapalveluihin.

Toimi näin

Tule käymään Nuorisotiedotuspiste Popparissa tai ota työntekijöihin yhteyttä puhelimitse, whatsappilla tai sähköpostilla. Voit myös lähettää yksityisviestin Popparin Facebookin, Instagramin tai Snapchatin kautta. Lisätietoa nuorisotiedotuspisteen toiminnasta ja tapahtumista saat myös Popparin Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Ohjaamoon voit tulla ilman ajanvarausta arkisin kello 10-16. Voit varata ajan työntekijälle puhelimitse tai sähköpostilla. Voit myös käyttää Ohjaamon yhteydenottolomaketta. Lisätietoa Ohjaamon toiminnasta ja tapahtumista saat myös Ohjaamo Rovaniemi Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Voit myös esittää kysymyksiä anonyymisti nuortenelämä.fi-verkkopalvelun kysymyspalstalla tai tehdä aloitteen nuortenideat.fi-verkkopalvelussa, mistä se välitetään edelleen asiaankuuluvalle paikalliselle päättäjälle tai viranomaiselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisotiedotuspiste Popparin on tarkoitettu 13-29-vuotiaille nuorille. Nuorten lisäksi palvelun kohderyhmään kuuluvat nuorten vanhemmat ja muut nuorten parissa toimivat.

Ohjaamon palvelu on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 13.7.2021