suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Nuorten palvelupiste Mesta

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Nuorten palvelupiste Mesta toimii matalan kynnyksen ohjauspaikkana hollolalaisille 13-29 -vuotiaille nuorille. Työn painopisteenä ovat erityistä tukea tarvitsevat nuoret, mutta kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Työntekijät ohjaavat ja auttavat nuoria laaja-alaisesti erilaisissa elämäntilanteissa ja tuen tarpeissa. Työn tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Mestan toiminnassa ovat mukana Hollolan kunta, Hollolan seurakunta ja Mestan tuki ry.

Mestan avoimet illat

Mesta iltoihin ovat tervetulleita 13-25 -vuotiaat nuoret viettämään vapaa-aikaa. Illoissa toiminta on vapaaehtoista ja iltojen sisältö koostuu pitkälti nuorten toiveista. Mestassa voi esimerkiksi pelata biljardia, pöytäjalkapalloa ja erilaisia lautapelejä. Mestan tukiyhdistys pitää tiloissa pienimuotoista kahvilatoimintaa. Mesta illoissa on aina vähintään kaksi työntekijää paikalla, joiden tehtävänä on huolehtia nuorten turvallisuudesta ja kaikkien viihtyvyydestä. Mestassa järjestetään myös erilaisia teemailtoja ja ohjattua aktiviteettia nuorille.

Yksilötyö ja etsivänuorisotyö

Nuorilla on mahdollisuus saada myös yksilöllistä tukea nuoruusikään liittyvissä erilaisissa haasteissa. Yksilötyötä toteutetaan nuoren tarpeista lähtöisin ja tuki perustuu vapaaehtoisuuteen. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmiin, opiskeluun tai työhön. Moni nuori tarvitsee myös luotettavan aikuisen, jonka kanssa voi puhua ystävyyssuhteista, perheestä, seurustelusta, mielenterveydestä, jaksamisesta, päihteistä yms. nuoren mieltä askarruttavista asioista. Työntekijät käyttävät erilaisia menetelmiä nuorten kanssa työskennellessä. Työ on liikkuvaa ja nuoria tavataan usein jonkun aktiviteetin merkeissä. Kun tehdään ja koetaan yhdessä myös mielensolmut aukeavat ja keskustelu on helpompaa. Työntekijöillä on laaja yhteistyöverkosto ja nuoria ohjataan tarvittaessa myös muiden palveluiden piiriin.

Pienryhmätoiminta

Mestassa kokoontuu erilaisia pienryhmiä. Ryhmien tarkoitus on pienryhmätoiminnan avulla vahvistaa ja ohjata nuorta elämän polulla eteenpäin. Pienryhmät ovat suljettuja intensiiviryhmiä, joiden sisältö on räätälöity ryhmän tarpeiden mukaiseksi.

Toiminta korona aikana

Mestan tilaa on rajoitettu 20 kävijään kerrallaan ohjeistuksen mukaisesti. Työntekijät ovat tavoitettavissa arkipäivisin puhelimella, sähköpostilla ja sosiaalisenmedian kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret voivat viettää aikaa ja harrastaa kunnan nuorisotiloissa. Nuorisotiloissa on tarjolla sekä ohjattua että nuorten itsensä järjestämää toimintaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 17.9.2020