suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Nuorten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa erilaisissa ongelmatilanteissa yhteyttä oppilaitoksen opiskelijahuoltoon, jossa tukenasi toimii kuraattoreita ja psykologeja. Lisäksi erityisesti terveysasioissa voit olla yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon.

Mielenterveysasioihin ja aikustuiseen liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee matalan kynnyksen palvelu Sihti. Sihtiin voi hakeutua esimerkiksi koulunkäyntiin, opiskeluun, aikuistumiseen ja ihmissuhteisiin sekä mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Sihdissä pohditaan ratkaisuja nuoren mieltä askarruttaviin ongelmiin sekä selvitellään tarvetta jatko-tutkimukseen ja hoitoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorten palveluohjaus on tarkoitettu 13–17-vuotiaalle nuorelle ja tämän perheelle.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos nuorella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, hän ja hänen perheensä voivat saada kunnalta ohjausta ja neuvontaa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat perhettä palveluita tuottavien tahojen pariin. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020