suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomussalmen kunta

Nuorisoyhdistysten ja nuorisoryhmien tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Suomussalmi
  • Julkinen palvelu

Suomussalmella kohdeavustusta voi hakea koulutus-, leiri-, retki-, kerho- ja kansainvälisyystoimintaan, toiminnassa tarvittavien välineiden hankintaan tai uuden työmuodon kokeiluun.

Kohdeavustus voi hakea myös kertaluonteisen tapahtuman järjestämiseen, mikäli tapahtuma edistää nuorten kasvua ja kansalaisvalmiuksia.

Toimi näin

Avustuksen julistetaan haettavaksi kerran vuodessamaaliskuussa. Lisäksi sivistyslautakunta voi julistaa tietyn % -osuuden avustussummasta jatkuvaan hakuun. Jatkuvassa haussa päätöksen voi tehdä nuorisosihteeri. Viranhaltijapäätökset saatetaan lautakunnalle tiedoksi.

Hakukaavakkeen saa nuorisotoimistosta sekä Suomussalmen kunnan nettisivuilta. Hakemus tulee lähettää osoitteeseen: Suomussalmen kunta, nuorisotoimisto, PL 40, 89601 Suomussalmi. Lisätietoja nuorisosihteeriltä p. 044 54 88949.

Kenelle ja millä ehdoin

Kohdeavustusta voivat hakea: A: Suomussalmelainen rekisteröidyt nuorisoyhdistykset.

B: Muu nuorisotyötä tekevälle järjestö tai yhteisö, jonka toiminnassa mukana olevista 2/3 on alle 29- vuotiaita suomussalmelaisia. C: Nuorten toimintaryhmä, jossa on vähintään kolme(3) jäsentä ja vähintään 2/3 ryhmään osallistuvista tulee olla alle 29-vuotiaita suomussalmelaisia.

Kohdeavustus myönnetään ennakkoon tehdyn anomuksen mukaan.

Pääsääntöisesti avustus maksetaan jälkikäteen tositteiden mukaan toteutuneen toiminnan kuluihin. Samaan kohteeseen myönnetään avustusta vain kerran.

Mikäli toiminnan onnistumisen edellytyksenä on saada osa avustuksesta ennen toiminnan aloittamista, nuorisosihteerillä on mahdollisuus tehdä maksatuspäätös enintään 50 % suuruisesta osasta sivistyslautakunnan myöntämästä avustuksesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten omat ryhmät voivat hakea avustuksia kunnan nuorisotoimelta. Avustuksia voidaan myöntää toimintaan tai esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSuomussalmen kunta
Palvelun toteuttaaSuomussalmen kunta
Alue Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suomussalmen kunta
Päivitetty: 14.6.2019