suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Nuorisovaltuusto

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Nuorisovaltuusto on kunnallinen vaikuttajaelin, joka koostuu 13-21–vuotiaista Rovaniemellä asuvista sekä kouluissa ja oppilaitoksissa olevista nuorista. Valtuutettuja on kerrallaan 35 ja lisäksi valitaan 15 yleisvarajäsentä. Yhden kauden pituus on kaksi vuotta, jonka jälkeen järjestetään vaalit kaikissa yläkouluissa, lukioissa, Lapin koulutuskeskus Redun toimipisteissä ja SantaSport / Lapin urheiluopistolla sekä ammattiopisto Luovilla. Ehdolle voi asettua jokainen iältään sopiva nuori.

Nuorisovaltuustolla on noin viisi kokousta vuodessa ja sen tehtävänä on toimia nuorten äänitorvena; antaa lausuntoja, seurata ja edistää asioiden käsittelyä Rovaniemen kaupungissa sekä tehdä aloitteita ja esityksiä.

Jokaisen toimikauden alussa nuvalaisten keskuudesta valitaan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajalla on suuri rooli: hän johtaa kokouksia ja toimii monissa edustustehtävissä. Ensimmäisessä kokouksessa valitaan myös edustajat eri toimielimiin, joissa nuorten edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus. Hän ei siis saa äänestää, mutta saa tuoda nuorten mielipiteen julki kaupungin asioissa.

Nuorisovaltuusto voi päättää myös erilaisten työryhmien perustamisesta, jotka hoitavat nuorisovaltuuston niille erikseen määräämät tehtävät. Työryhmät kokoontuvat vapaa-ajalla, ja niihin osallistuminen on jokaiselle vapaaehtoista.

Toimi näin

Jokainen Rovaniemellä asuva nuori voi antaa palautetta tai tehdä aloitteen nuorisovaltuustolle. Anna palautetta tai jätä aloite sähköisen asiointikanavan kautta.

Jos haluat ehdolle nuorisovaltuustovaaleihin, niin täytä ehdokasasettelulomake sähköisen asiointikanavan kautta. Seuraavat vaalit järjestetään syksyllä 2020 ja ehdokaslomake on auki 2 kk ennen varsinaista vaalipäivää.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisovaltuuston kokoonpano valitaan joka toinen vuosi vaaleilla. Ehdolle voivat asettua 13-21–vuotiaat Rovaniemellä asuvat sekä kouluissa ja oppilaitoksissa olevat nuoret.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020