suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Hattulan kunta

Nuorisovaltuusto

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu
Alue: Hattula
Palvelun kieli: suomi

Hattulan kunnassa on vuoden 2008 lopusta alkaen toiminut nuorisovaltuusto. Kuka tahansa hattulalainen 13 -18 -vuotias (valintapäivänä alle 19-vuotias) nuori voi pyrkiä nuorisovaltuuston jäseneksi. Nuorisovaltuustossa on 12 jäsentä ja lisäksi varajäseniä. Yksi valtuustokausi kestää kaksi vuotta ja se vaihtuu lokakuun alusta.

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan yhteisistä asioista, saada heidät mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä lisätä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Nuorisovaltuutetut toimivat nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyötahoina ja he ajavat nuoria koskevia asioita esim. tekemällä aloitteita lautakuntiin. He edustavat nuoria kunnan eri lautakunnissa ja valtuustossa, joiden kokouksissa heillä on puheoikeus, ja samalla he oppivat kokouskäytäntöjä.

Nuorisovaltuusto myös järjestää kunnan nuorisotoimen tukemana erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä nuorille. Näin he oppivat tapahtumien järjestämistä, markkinointia ja tiedottamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Nuoren pitää olla hattulalainen ja 13 -18 -vuotias (valintapäivänä alle 19-vuotias), jotta hän voi pyrkiä nuorisovaltuuston jäseneksi.

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Hattulan kunta