suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Nuorisotyö

  • Palvelu
  • Iisalmi
  • Julkinen palvelu

Nuorisopalvelut

Iisalmen nuorisopalvelut käyttää tiedotuksessaan pääasiassa Savon nuorten yhteistä Po1nt-nettiportaalia www.po1nt.fi. Sivuille päivitetään kaikki toimintojen ajankohtaiset asiat. Lisäksi nuorisopalvelut löytyy Instagramista, Facebookista, Tiktokista ja Youtubesta nimellä Iisalmen nuorisopalvelut.

Nuorisopalveluilla on erilaisia toimintamuotoja ryhmätoiminnasta, tapahtumiin ja retkiin sekä koulujalkautumisista kursseihin.

Tilatoimintaa on tällä hetkellä kahdella tilalla, jotka molemmat ovat linja-autoasemalla.

  • Nuorten tila Luukku on avoinna kouluaamuisin klo 7.30-9-30 ja iltapäivisin klo 13-18 tai 12-21 viikonpäivästä riippuen.
  • Nuorisotila Linkissä kokoontuu ryhmiä ja Linkissä on perjantaisin tarjolla avointa toimintaa vuoroviikoin 5-6 luokkaisille ja yläkoululaisille. Kesäaikaan toiminta keskittyy pääasiassa Twist-kesätyöhön. Iisalmessa toimii myös nuorten vaikuttajaryhmä Nuorisoneuvosto INN.
  • Pohjolankadulla sijaitseva Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen tieto- ja neuvontapalvelupaikka ja se on avoinna tiistaista perjantaihin ilman ajanvarausta.

Nuorisopalveluilla on meneillään myös Pieniä Ilmastotekoja -hanke sekä Juhani Ahon yläkoululla toteutettava Mitä Kuuluu -koulunuorisotyön hanke. Nuorisopalvelujen toiminta on pääasiassa maksutonta. Pieni osallistumismaksu voi olla kursseissa ja retkissä sekä tapahtumissa.

Toimi näin

Jos toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä tai tule suoraan mukaan tiloille ja ryhmiin. Lisätietoa löytyy osoitteesta: www.po1nt.fi.

Tavoitat nuorisotyöntekijät puhelimitse tai WhatsAppilla.

Ohjaamo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 13-16 ilman ajanvarausta.

Nuorisopalvelut on mukana myös Nuorten Ideat -palvelussa (www.nuortenideat.fi). Voit jättää myös sinne idean toiminnasta. Ideat käsittelee nuorisoneuvosto INN ja toimittaa ne tarvittaessa eteenpäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Nuorisopalvelujen toiminta on tarkoitettu pääasiassa 10-18-vuotiaille. Ohjaamo palvelee kaikkia alle 30-vuotiaita.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Kunta järjestää nuorisotyön palveluja yhteistyössä muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIisalmen kaupunki
Palvelusta vastaaIisalmen kaupunki
Alue Iisalmi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 20.9.2021