suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapajärven kaupunki

Nuorisotyö

  • Palvelu
  • Haapajärvi
  • Julkinen palvelu

Lapsia ja nuoria tuetaan osallisuuteen ja aktiivisuuteen. Eri toiminnoilla tarjotaan lapsille ja nuorille elämänhallintataitoja, tukea kasvuun, kehitykseen ja itsenäistymiseen sekä ajankohtaista tietoa ja kanavia osallistumiseen ja vaikuttamiseen omassa elämässä ja elinympäristössä.

Nuorisopalvelut toteuttaa vilpittömästi välittävää varhaista puuttumista. Ennaltaehkäisevä päihdetyö on läsnä kaikessa toiminnassa. Suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä edistetään mm. kansainvälisyys- ja kulttuurikasvatuksen avulla.

Toimintamuotoja ovat mm. * nuorisovaltuustotoiminta * nuorisotalotoiminta *nuorisotiedotus * työpajatoiminta * leirit * retket * toimintapäivät * kutosseikkailu * koulupäivystystoiminta Kuuloelin/yläaste, Termostaatti/lukio sekä Kahvihetket Hai:n toimipisteissä (liiketalouden osasto/ maa- ja metsätalousosasto) * ABIparkkitoiminta * Alueellinen Lasten ja nuorten kesätapahtumakalenteri * avustukset nuorisojärjestöille ja rekisteröimättömille nuorisoryhmille sekä viranomaistyöryhmätoiminta.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Kunnan nuorisotyön palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kunnassa asuvat alle 29-vuotiaat.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Kunta järjestää nuorisotyön palveluja yhteistyössä muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapajärven kaupunki
Palvelusta vastaaHaapajärven kaupunki
Alue Haapajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapajärven kaupunki
Päivitetty: 4.10.2021