suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Nuorisotilatoiminta

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalla nuorisotilatoimintaa on kolmella nuorisotilalla:

- Vatialan nuorisotila Veturissa

- Keskustan nuorisotila Sentterissä

- Sahalahden nuorisotila Sahkussa.

Nuorisotilatoiminnassa sovelletaan Tampereen kaupunkiseudun yhteisiä periaatteita.

Nuorisotilat tarjoaa nuorille mahdollisuuden tavata kavereita turvallisessa ympäristössä. Tiloilla voi pelailla erilaisia pelejä, biljardia, pingistä, pleikkaa, ym. tai vaikka vaan olla. Joskus tiloilla myös kokkaillaan yhdessä nuorten kanssa, pidetään erilaisia teemailtoja ja järjestetään muuta ekstraa. Tiloille voi tulla myös keskustelemaan ohjaajien kanssa mieltä askarruttavista asioista. Syys- ja talviloma-aikoina tiloilla järjestetään mm. yön yli kestäviä tapahtumia sekä aukioloaikoja on pidennetty.

Nuorisotiloilla päihtyneenä esiintyminen ja päihteiden hallussapito on kielletty. Ohjaajilla on alkometri käytössä päihteettömyyden varmistamiseksi.

Kangasalan Nuorisotilat löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Snapchatista. Facebookissa tiedotamme lähinnä nuorisotilojen aukioloista ja tapahtumista. Nuoriso-ohjaajat tavoitat parhaiten sähköpostilla.

Toimi näin

Sentterin nuorisotilaan voi hakea käyttövuoroja vuosittain 16.4.-15.5. Hakulomake aukeaa kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden nettisivuille.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisotilatoiminta keskittyy 13-17 vuotiaisiin nuoriin.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotiloissa on tarjolla sekä ohjattua että nuorten itsensä järjestämää toimintaa. Kunnan monissa muissakin toimitiloissa, kuten kirjastoissa, on erityisesti nuorille tarkoitettua toimintaa ja palveluja.

Nuoret voivat viettää aikaa ja harrastaa ohjatusti kunnan nuorisotiloissa. Tilat on tarkoitettu erityisesti yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Nuoria kohdataan myös monitoimitiloissa, liikunta- ja kulttuuripalveluissa ja internetissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 28.2.2020