suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virolahden kunta

Nuorisopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nuorisotoimen tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistamista sekä parantaa kasvu- ja elinoloja. Lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys sekä terveet elämäntavat. Erityisesti otetaan huomioon nuorten työ- ja harrastusmahdollisuuksien luominen omalla paikkakunnalla.

Nuorisotoimi ostaa nuorten työpajapalvelut Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymältä ja paikallisena toimipisteenä on Virojoella sijaitseva Rajapaja. Pajasopimukseen sisältyy myös Etsivän nuorisotyön palvelut.

Nuorisotilatoimintaa järjestetään kuntien keskustaajamissa Virojoella ja Miehikkälän kirkonkylällä sekä Klamilassa. Ennaltaehkäisevää päihdetyötä toteutetaan erilaisissa tapahtumissa ja valistustoiminnalla. Nuorisotoimi vastaa Kaakon kaksikon koulujen kerhotoiminnan koordinoinnista. Paikalliset nuorisoyhdistykset voivat hakea erilaisia nuorisotoimintaan liittyviä avustuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirolahden kunta
Palvelusta vastaaVirolahden kunta
Alue Miehikkälä, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virolahden kunta
Päivitetty: 12.7.2021