suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Nuoren viljelijän aloitustuki

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Nuoren viljelijän aloitustuesta saat apua, kun aloitat viljelijänä ensimmäistä kertaa. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle.

Voit saada nuoren viljelijän aloitustukea, jos olet alle 41-vuotias viljelijä, joka aloittaa tilanpidon ensimmäistä kertaa.

Tukea voi saada myös yksityisoikeudellinen yhteisö, joka elinkeinonaan ryhtyy harjoittamaan maat ...

Toimi näin

Voit aloittaa tilanpidon joko ostamalla tai vuokraamalla maatilan.

Jotta voit saada aloitustukea tulee maatilasi vuotuisen yrittäjätulon olla viimeistään kolmantena vuonna tuen myöntämisen jälkeen vähintään 15 000 euroa tai 25 000 euroa liiketoimintasuunnitelman perusteella.

Aloitushetkeksi katsotaan se, kun olet ryhtynyt päävastuullisena harjoittamaan maataloutta ja saat luovutuskirjan tai kirjallisen vuokrasopimuksen maatilastasi. Tilanpito katsotaan aloitetuksi, kun yrittäjätulo on liiketoimintasuunnitelman mukaan vähintään 12 000 euroa.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla tulee olla riittävä osaaminen, jotta voit saada aloitustukea. Vähimmäisvaatimuksena on:

  • Tarkoituksenmukainen vähintään toisen asteen luonnonvara-alan tai muu vastaava koulutus tai kolmen vuoden kokemus maataloudesta sekä
  • yritystoiminnan harjoittamisen kannalta tarkoituksenmukainen vähintään 20 opintoviikon / 30 opinto- tai osaamispisteen koulutus. Koulutukseen pitää sisältyä 10 opintoviikon / 15 opinto- tai osaamispisteen verran taloudellista koulutusta.

Sinun tulee saavuttaa riittävä ammattitaito viimeistään 36 kuukauden kuluessa tuen myöntämisestä.

Palvelun toteuttaa

Ruokavirasto, ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

ELY-keskus

Palvelusta vastaa

Ruokavirasto
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 27.2.2024