suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kulttuuripalvelut myöntää vuosittain useita erilaisia avustuksia. Nuoren mikkeliläisen apuraha myönnetään hakemuksesta 17–30-vuotiaalle mikkeliläiselle nuorelle, jonka kotikunta on Mikkeli. Apurahan käyttötarkoitus on vapaa.

Apurahan myöntää hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, joka vahvistaa haettavan summan vuosittain. Apuraha voidaan jakaa useamman hakijan kesken.

Toimi näin

Apurahaa haet tarkoitusta varten laaditulla sähköisellä lomakkeella. Hakuaika on vuosittain 1.–31.10. Liitteinä tulee olla opintotodistukset ja työnäytteet sekä mahdollisten suosittelijoiden lausunnot. Liitteet ja työnäytteet palautetaan hakijalle vain pyynnöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tapahtumien järjestämiseen.

Hakijan on oltava 17–30-vuotias nuori, jonka kotikunta on Mikkeli. Hakijalla on oltava näyttöä taiteellisesta toiminnasta sekä hakijan taiteenalallaan osoittamasta lahjakkuudesta. Pelkkä taiteen opiskelu ei ole riittävä peruste apurahalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Yhdistykset, säätiöt, laitokset, yksittäiset kansalaiset ja muut kunnassa toimivat yhteisöt voivat saada kulttuuritoiminnan harjoittamiseen ja edistämiseen avustuksia kunnalta. Kunnan tehtävänä on tukea kulttuuritoimintaa kunnassa.

Kunnat voivat avustaa teatteri-, tanssi- ja sirkustoimintaa sekä museo- ja musiikkitoimintaa kunnassa eri tavoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 7.8.2020