suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhännän kunta

Nuohous

  • Palvelu
  • Pyhäntä
  • Julkinen palvelu

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019. Koko maassa siirrytään muutoksen myötä nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan, kun se aikaisemmin oli järjestetty siten vain osassa maata. Uudistus liittyi hallituksen tavoitteisiin karsia kuntien tehtäviä, purkaa normeja ja lisätä kilpailua.

Pelastuslaitoksilta poistuu velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella nykyiset alueelliset piirinuohoussopimukset lakkaavat 30.6.2019.

Tavoitteena säännöllisessä nuohouksessa on ehkäistä nokipaloja, jotka voivat pahimmillaan levitä rakennuspaloiksi. Omalla toiminnalla on merkitystä, kuinka tulisijaa käytetään jne. Hyviä ohjeita nuohoukseen liittyen tarjoaa Nuohousalan Keskusliitto.

Toimi näin

Vastuu nuohouksen tilaamisesta ja määräaikojen noudattamisesta siirtyivät pelastuslaitokselta kiinteistön omistajalle. Muuttuneen pelastuslain mukaan kiinteistönomistajalla on myös vapaus valita, ketä nuohoajaa haluaa käyttää.

Nuohoojan valinta ja nuohous:

Jokainen voi valita nuohoojan itse, ja nuohoojat hinnoittelevat vapaasti oman työnsä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJokilaaksojen pelastuslaitos
Muut vastuuorganisaatiotJokilaaksojen pelastuslaitos
Palvelusta vastaaPyhännän kunta
Alue Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhännän kunta
Päivitetty: 4.8.2021