suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Neuvontaa vientiedellytysten selvittämisessä: lemmikkieläinten vienti EU:n ulkopuolelle

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ruokaviraston vientijaosto palvelee lemmikkien kanssa Suomesta EU:n ulkopuolelle matkustavia tai lemmikkejä Suomesta EU:n ulkopuolelle lähettäviä (esim. pentuvälitys) henkilöitä sekä eläinlääkäreitä ja eläinlääkäriasemia vientiedellytysten selvittämisessä.

Tarjoamme käytössämme olevan tiedon eri kohdemaiden vaatimuksista ja yhteystiedot kohdemaan viranomaisiin. Tietolähteinämme ovat esimerkiksi kohdemaan viranomaisten lemmikkien tuontia koskevat internetsivut ja kohdemaan lemmikkien tuontia säätelevä lainsäädäntö. Koska emme voi vastata tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta (esim. kohdemaan internetsivujen päivitys ei ole ajan tasalla), lemmikkien viejän/lähettäjän vastuulle jää tietojen ajantasaisuuden varmistaminen kohdemaasta esimerkiksi kohdemaan viranomaiselta tai lemmikin vastaanottajalta. Ohjaamme kysyjän tarvittaessa eteenpäin tiedossamme olevan kohdemaan viranomaisen neuvontaosoitteeseen.

Toimi näin

Yksityiset henkilöt ja kasvattajat:

1. Varaa selvitystyöhön ja mahdollisiin toimenpiteisiin riittävästi aikaa. Koska lemmikkien vienti EU:n ulkopuolelle kohdemaasta riippuen voi edellyttää lemmikin rokotuksia ja eläinlääkärin tarkastusta, viennin edellytysten selvittämiseen ja rokotusten varoaikoihin on syytä varata riittävästi aikaa.

2. Etsi tietoa Ruokaviraston lemmikkieläinten vientiä koskevilta internetsivuilta.

3. Jos tarvitset henkilökohtaista apua tai neuvontaa, lähetä kysymys Ruokaviraston vientijaoston lemmikkieläinviennin neuvontaan. Lähetä kysymyksesi täyttämällä Ruokaviraston sivuilta löytyvä yhteydenottolomake. Taustatietojen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin ja nopeammin. Yhteydenottolomakkeen kautta lähetetyt kysymykset ohjautuvat suoraan päivystyspostiimme. Voit lähettää meille kysymyksesi myös sähköpostitse. Vastaamme tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Kunnan eläinlääkärit, yksityiset eläinlääkärit ja eläinlääkäriasemat:

1. Etsi tietoa Ruokaviraston lemmikkieläinten vientiä koskevilta internetsivuilta.

2. Jos tarvitset apua tai neuvontaa, lähetä kysymys Ruokaviraston vientijaoston lemmikkieläinviennin neuvontaan sähköpostitse. Vastaamme tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu yksityisille henkilöille ja kasvattajille sekä kunnan eläinlääkäreille, yksityisille eläinlääkäreille ja eläinlääkäriasemille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 19.12.2019