suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Neuvonta henkilöstöön liittyvissä muutostilanteissa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimisto neuvoo sinua työnantajana organisaatiosi toiminnan sopeuttamistilanteissa, jotka useimmiten tarkoittavat henkilöstöön kohdistuvia toimia kuten osa-aikaistamisia, lomauttamisia tai irtisanomisia.

TE-toimisto tarjoaa muutostilanteessa palveluita, jotka auttavat lomautettujen ja irtisanottavien henkilöiden uudelleen työllistymisessä tai kouluttautumisessa. Tämä tarkoittaa tehostettua yht ...

Toimi näin

Kun tarvitset neuvontaa henkilöstön muutos- ja vähentämistilanteissa, voit

  • jättää yhteydenottopyynnön Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelun kautta,
  • soittaa yritys- ja työnantaja-asiakkaan neuvontapalvelun numeroon tai
  • ottaa yhteyttä oman alueesi muutosturva-asiantuntijaan.

Jos organisaatiosi kuuluu yhteistoimintalain piiriin, tulee sinun toimittaa TE-toimistoon tieto alkavista muutosneuvotteluista, jotka saattavat johtaa henkilöstön osa-aikaistamisiin, lomauttamiseen tai irtisanomisiin. Tieto alkavista muutosneuvotteluista tulee toimittaa organisaation talousalueen TE-toimistoon joko sähköpostilla tai paperisena.

Tämän jälkeen TE-toimisto on yhteydessä organisaatioosi ja tarjoaa muutostilanteeseen sopivia palveluita.

Tieto alkavista muutosneuvotteluista tulee toimittaa organisaation talousalueen TE-toimistoon joko sähköpostilla tai paperisena.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimiston organisaatioille tarjoama palvelu henkilöstön muutostilanteissa on lakisääteistä. Voit saada palvelua tarpeidesi mukaan, jos organisaatiosi kuuluu yhteistoimintalain piiriin ja olet aloittamassa henkilöstömuutoksiin tähtääviä muutosneuvotteluita. Sinun tulee lähettää tieto muutostilanteesta eli neuvotteluesitys TE-toimistoon.

TE-toimisto neuvoo ja opastaa myös muita kuin yhteistoimintalain piirissä olevia yrityksiä ja muita organisaatioita muutostilanteissa, jotka johtavat henkilöstön lomauttamisiin tai irtisanomisiin.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 18.1.2023