suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Neuvolapsykologi

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Neuvolapsykologit tarjoavat sinulle psykologista tukea vanhemmuuden kysymyksissä. Neuvolapsykologin puoleen voit kääntyä muun muassa silloin, kun raskauteen tai synnytykseen liittyvät asiat huolestuttavat, uuteen elämäntilanteeseen tai vanhemmuuteen sopeutuminen tuntuu vaikealta tai kun lapsesi kehitystason arviointi ja seuranta edellyttävät psykologisia tutkimuksia. Neuvolapsykologit ovat sinun j ...

Toimi näin

Neuvolapsykologin palveluihin hakeutumisesta voit keskustella esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä neuvolapsykologeihin puhelimitse.

Kaikilla alueilla ei ole omaa neuvolapsykologia, jolloin vastaavankaltainen palvelu on järjestetty toisin. Voit kysyä oman alueesi palvelusta neuvolan terveydenhoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on avoin kaikille lapsiperheille. Et tarvitse lääkäriltä lähetettä päästäksesi palvelun piiriin.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan sosiaali- ja terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 28.10.2023