suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

Näyttelyt

  • Palvelu
  • Tornio
  • Julkinen palvelu

Museon perusnäyttely "Kohtaamisia rajalla - Möten på Gränsen" esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin. Suomen ja Ruotsin alueille sijoittuva Tornionlaakso on historiallisesti yhtenäinen kulttuuri- ja murrealue.

Perusnäyttelyn "Yhteinen jokilaaksomme" -osiossa käsitellään tornionlaaksolaisten yhteisiä juuria. Rajan läheisyys ja sen vaikutus ovat esillä näyttelyssä monin eri tavoin. Näyttelyssä käsitellään myös ilmiöitä, jotka näkyvät arkipäivässä: ruokakulttuuria, paikallista identiteettiä, alueen kieliä ja murteita.

"Kaupunkimme rajalla" -osio avaa puolestaan Tornion ja Haaparannan kaupunkien vaiheita ja elämää. Lisäksi esitellään alueen teollisuutta sekä uudemman ajan ilmiöitä kuten joppausta ja turismia.

Museossa on vaihtuvia näyttelyitä vuosittain 2-4 kpl, joista osa on museon omaa tuotantoa. Näyttelyt liittyvät toimialueen historiaan ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Vaihtuvien näyttelyiden yhteydessä museolla on tarjolla oheisohjelmaa muun muassa työpajoja ja luentoja.

Toimi näin

Tornionlaakson museon näyttelyt ovat nähtävillä avoinna olo aikojen mukaan museorakennuksessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Pääsymaksut: pääsylippu 5 € / 50 kr ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Yhteislippu Aineen taidemuseoon 8 € / 80 kr. Yli kymmenen hengen ryhmät 3 € / 30 kr / hlö.

Meillä käy Museokortti.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTornion kaupunki
Palvelusta vastaaTornion kaupunki
Alue Tornio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 30.1.2020