suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Myyntitoiminta maantien levähdys- ja pysäköintialueilla

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Tilapäiseen myyntitoimintaan että pidempiaikaiseen kioski- ja kahvilatoimintaan maantien levähdys- ja pysäköintialueilla tarvitaan ELY-keskuksen suostumus.

Tilapäinen myyntitoiminta:

Suostumus voidaan myöntää liikenneturvallisuuden kannalta sopiville alueille. Myynti voi tapahtua esimerkiksi myyntivaunusta tai myyntipöydältä. ELY-keskuksella ei ole antaa yrittäjän käyttöön sähköliittymää. Jos ...

Toimi näin

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, kun haet tilapäivästä myyntisuostumusta tai kioski- kahvilasopimusta maantien varrelle. Laita hakemukseen seuraavat tiedot:

  • myyjän/yrittäjän yhteystiedot ja Y-tunnus
  • kunta, jonka alueella levähdysalue on, alueen nimi, tarkka sijainti ja maantien numero, kartta
  • mitä aiotaan myydä
  • mille aikavälille suostumusta tai sopimusta haetaan (sopimukset alkavat 1.1. ja päättyvät 31.12.)
  • kopio tai diaarinumero mahdollisesta aikaisemmasta suostumuksesta tai sopimuksesta
  • tilapäistä myyntisuostumusta haettaessa, jos alueella toimii kioski tai kahvio, tarvitaan sen pitäjän kirjallinen suostumus tilapäiselle myynnille
  • sopimusta haettaessa, jos alueella on olemassa oleva rakennus, hakija ilmoittaa, ostaako vai vuokraako hakija rakennuksen

Tilapäisten myyntisuostumusten myyntikausi on aina kalenterivuosi ja suostumusta voi hakea vain yhdelle kaudelle. Hakuaika on kunkin vuoden tammikuu ja suostumukset pyritään käsittelemään helmikuun aikana. Tammikuun jälkeen jätetyt hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Lähetä hakemus myyntipaikan sijainnista riippumatta Pirkanmaan ELY-keskukseen (Kirjaamo, PL 297, 33101 Tampere) tai sähköpostilla osoitteeseen: kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Myytävien tuotteiden on oltava tienkäyttäjiä palvelevia.


Määräaika

Suostumus tilapäiseen myyntitoimintaan tai sopimus kioski- ja kahvilatoimintaan maantien levähdys- ja pysäköintialueilla on oltava ennen myyntitoiminnan aloittamista.

Käsittelyaika

Tilapäiset myyntilupahakemukset pyritään käsittelemään kolmessa viikossa ja kioski- ja kahvilasopimukset kuudessa viikossa.

Voimassaoloaika

Tilapäiseksi myynniksi katsotaan 1 pv – 6 kk välinen aika. Jos yrittäjä tarvitsee ja hankkii myyntitoimintaa varten sähköliittymän, tilapäisestä myynnistä voidaan tehdä useamman vuoden voimassa oleva sopimus. Kioskeilla ensimmäinen sopimuskausi on yleensä 5 vuotta ja kahviloilla 10 vuotta. Jatkosopimukset tehdään yleensä 5 vuodeksi.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 17.1.2022