suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posti Group Oyj

Muuttoilmoituksen lomake-esto ja muuttosuojaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tekemällä lomake-eston varmistat, että vaikka henkilötietosi olisi varastettu, kukaan ei voi tehdä osoitteesi muuttoilmoitusta paperisella lomakkeella. Muuttosuojaus kannattaa tehdä, jos henkilötietosi sekä pankkitunnuksesi tai muut vahvan tunnistautumisen tiedot (mobiilivarmenne, henkilökortti tai Postin myöntämä kertakäyttötunnus) on varastettu.

Muuttoilmoituksen kanavakohtainen rajoitus / Lomake-esto

Kanavakohtainen rajoitus (lomake-esto) on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat joutuneet tai pelkäävät joutuvansa ilkivallan kohteeksi. Rajoituksella voidaan estää paperisella lomakkeella tehtävät muuttopyynnöt. Kun esto on päällä, voit tehdä osoitteenmuutoksen vain OmaPosti- palvelussa (tai muuttoilmoitus.fi) kirjautuneena. Lomakkeella tehdyt ilmoitukset eivät mene läpi.

Muuttosuojaus

Jos esimerkiksi henkilötietosi on varastettu ja epäilet joutuneesi tai pelkäät joutuvasi ilkivallan kohteeksi, voit pyytää Postilta muuttosuojausta. Suojatulle postinsaajalle ei voi tallentaa minkäänlaista osoitteenmuutosta tai jakelun keskeytystä niin kauan kuin suojaus on päällä.

Muuttosuojaus koskee vain Postia. Sinun täytyy asettaa erikseen muuttosuojaus eli muuttoesto Digi- ja väestötietovirastoon.

Toimi näin

Muuttoilmoituksen kanavakohtaisen rajoituksen eli lomake-eston voit asettaa päälle kirjautuneena Postin verkkosivuilla tai OmaPosti-sovelluksessa.

Muuttosuojauksen voit pyytää Postin verkkosivujen kautta tai kirjallisesti.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosti Group Oyj
Palvelusta vastaaPosti Group Oyj
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Posti Group Oyj
Päivitetty: 28.10.2020