suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

MuutosKoulutus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

MuutosKoulutuksella yrityksesi voi kantaa vastuuta työntekijöiden tulevaisuudesta silloin,

• kun työt loppuvat ja yrityksesi joutuu tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanomaan henkilöstöään tai

• kun henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa.

MuutosKoulutus auttaa irtisanottuja työntekijöitä löytämään uuden ammatin tai työpaikan. Koulutuksen kesto on ...

Toimi näin

  1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  2. Tee esitys yhteishankintakoulutuksesta. Käytä ensisijaisesti sähköistä lomaketta. Mikäli sähköisen lomakkeen toimittaminen ei ole mahdollista, täytä tulostettava lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)” ja lähetä lomake paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  3. Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi henkilöstön koulutustarpeet ja tekee alustavan koulutussuunnitelman.

Kenelle ja millä ehdoin

MuutosKoulutus on tarkoitettu kaikille työnantajille tilanteeseen, jossa työnantaja joutuu vähentämään henkilöstöään tai lopettamaan toimintansa kokonaan. Koulutusta voidaan käyttää myös toistaiseksi voimassa olevien lomautusten yhteydessä. Koulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille. MuutosKoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

Palvelu on harkinnanvarainen. MuutosKoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Irtisanomistilanteissa yhteistoimintaa työnantajan, työntekijöiden sekä työ- ja elinkeinohallinnon välillä säätelee muutosturvaa koskeva lainsäädäntö.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus, TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Savon ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 31.7.2023