suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Musiikkipainotteinen perusopetus

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Musiikkipainotteisessa perusopetuksessa oppilas opiskelee musiikkipainotteisen perusopetuksen opetussuunnitelman ja tuntijaon mukaan musiikkiluokalla. Musiikkiluokan perusopetusryhmässä voi olla myös oppilaita, jotka eivät opiskele painotetun opetussuunnitelman tai tuntijaon mukaan.

Musiikkiluokalla opiskelu alkaa Kotkassa 3. luokalla. Oppilaan huoltaja voi hakea lapselleen opiskeluoikeutta musi ...

Toimi näin

Toiselta paikkakunnalta muuttavan oppilaan huoltajaa pyydetään olemaan yhteydessä musiikkipainotteista opetusta tarjoavan koulun rehtoriin. Mikäli oppilas on erityisen tuen piirissä, pyydetään huoltajaa olemaan ensin yhteydessä Kotkan opetustoimeen erityisopetuksen suunnittelijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkiluokalle haetaan oppilaan lähikoulun välittämien ohjeiden mukaisesti edeltävän lukuvuoden aikana. Oppilaan on saavutettava soveltuvuuskokeessa erikseen määritelty riittävä taso tullakseen valituksi musiikkiluokalle. Opiskelu musiikkiluokalla alkaa 3. luokalla.

Toiselta paikkakunnalta muuttavalla oppilaalla on mahdollisuus päästä musiikkiluokan oppilaaksi 3. luokan jälkeenkin, mikäli hän on aikaisemmin opiskellut yhtäjaksoisesti musiikkiluokalla tai vastaavalla taideaineiden painotuksella tai jos hänen musiikillinen harrastuneisuutensa katsotaan sellaiseksi, että edellytykset opiskelulle musiikkiluokalla ovat hyvät. Musiikkiluokan ryhmäkoko tai oppilaalle tehdyt erityisen tuen päätökset voivat olla este muuttajan hyväksymiselle musiikkiluokalle.

Palvelun toteuttaa

Kotkan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kotkan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 13.9.2023