suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Musiikkiopisto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ylä-Savon musiikkiopiston toimialueena on Iisalmi, Kiuruvesi, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä. Opiston päätoimipiste on Iisalmen kulttuurikeskuksessa.

Musiikkiopisto järjestää musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta, mikä antaa valmiudet myös alan ammattiopintoihin.

Opetettavia aineita ovat:

  • Solistiset aineet: Piano, kantele, kitara, sähkökitara, sähköbasso, lyömäsoittimet, v ...

Toimi näin

Oppilaspaikoille haku tapahtuu verkkosivuilla täyttämällä hakulomake. Oppilaaksi voi hakeutua seuraavasti:

  • Varhaisiän musiikkikasvatus: Musiikkileikkikoulu Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille noin 0-6-vuotiaille ja musiikin valmentava opetus noin 6-10-vuotiaille lapsille. Musiikin varhaiskasvatukseen ei ole pääsykoetta. Opetusta on 45 min/vk, 35 krt/lukuvuosi. Muskariin voi ilmoittautua kevään ja kesän aikana syyslukukauden alkuun saakka.
  • Ilmoittaudu musiikin perusopetukseen huhtikuun loppuun mennessä. Pääsykokeet järjestetään tarvittaessa, jos oppilaaksi hakeutuvia on enemmän kuin opiskelupaikkoja. Vapaita opiskelupaikkoja voi kuitenkin tiedustella ympäri vuoden. Joka syksy aloituspaikkoja on erilainen määrä, koska uusia oppilaita otetaan vain lopettavien tilalle. Opetuspaikkaa vaille jäänyt on jonotuslistalla seuraava lukuvuoden ajan, joten opistoon voi päästä vielä keväälläkin. Pääaineen (soitto/laulu) -opiskelun lisäksi oppilaat osallistuvat myös musiikin hahmotuksen eli teorian opetukseen. Lukukausi alkaa elokuussa.
  • Joissakin soittimissa, esim. jousisoittimet ja puhaltimet, voivat uudet opiskelijat vuokrata soittimen musiikkiopistolta, ellei soitinta kuitenkaan ole vuokrattavana, on opiskelijan hankittava soittimensa itse.
  • Musiikin avoimeen opetukseen ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Lukukausimaksu on 350 € (syys- ja kevätlukukausi erikseen). Maksu oikeuttaa opiskelemaan myös musiikin hahmotusta (teoriaa/säveltapailua) sekä osallistumaan yhteismusiikkiryhmiin. Jos haluat, voit tehdä avoimen opetuksen kautta myös tasosuorituksia. Oppilaspaikkoja voit tiedustella myös lukukauden aikana toimistosta. Avoin opetus on tarkoitettu pääsääntöisesti aikuisopiskelijoille.
  • Nuorisokuoro on tarkoitettu yläaste- ja lukioikäisille nuorille. Kuoro on Ylä-Savon musiikkiopiston ja koulujen yhteistyökuoro, johon kuuluu 30-40 yläsavolaista 13-19-vuotiasta tyttöä ja poikaa. Kuoro tekee säännöllisesti ulkomaanmatkoja. Harjoituksia järjestetään kerran viikossa Iisalmen kulttuurikeskuksessa. Oppilaspaikkoja voit tiedustella toimistosta.
  • Lapsikuoro Allegretto on tarkoitettu perusopetuksen 1-6 luokkien oppilaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit ilmoittautua Ylä-Savon musiikkiopistoon Wilmassa, voit tehdä ilmoittautumisen ilman Wilma- tunnuksia.

Palvelun toteuttaa

Iisalmen kaupunki

Palvelusta vastaa

Iisalmen kaupunki
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 22.2.2024